Kepimpinan: Konsep dalam memimpin organisasi - Mokhtar, Mokhtafizam (Pearson, 2008)
Kepimpinan adalah satu aspek yang amat menarik untuk dikaji. Persoalan kepimpinan ini menekankan kepada aspek kekeluargaan, organisasi, negeri, negara dan dunia secara global. Persoalan kepimpinan ini turut mengambil kira banyak faktor yang melibatkan aspek politik, sosial, ekonomi mahupun rohani. Pemimpin amat ramai tetapi untuk melahirkan pemimpin yang berkualiti dan berkredibiliti terlalu sedikit bilangannya. Inilah yang menjadi titik tolak kepada pelbagai kajian dan teori yang telah dipelopori oleh para sarjana.