Larian kehidupan buat mangsa kanser: NSCM sediakan pelbagai acara sihat tanpa henti selama 16 jam untuk menghargai kelansungan hidup survivor kanser - Kasiman, Siti Nor Afzan (Kosmo, 2011)
BAGI bekas pesakit kanser, tidak ada apa yang dapat mereka ucapkan selain memanjatkan rasa syukur kepada Tuhan kerana masih mampu menjalani kehidupan seperti manusia sihat.