Nilai murni teras pengurusan cemerlang - Zakaria, Harussani (2005)
Didalam era serba moden ini, berbagai teknik dan teori pengurusan telah diperkenalkan dan digunakan khusus bap memantapkan lagi pengurusan sesebuah organisasi.Jika dilihat kepada fokus utama dalam pengurusan ialah untuk memperolehi keuntungan atau mendapatkan hasil yang maksima. Walaubagaimanapun, terdapat kekurangan dm kepincangan yang berlaku dalam pengurusan bilamana aspek kerohanian dan iman diketepikan. Justeru, pengurusan berteraskanlslam perlu diterapkan dalam sesebuah pengurusan berpaksikan tauhid dan bersumberkan Al-Quran dan As-Sunnah.