Melindungi hak pembeli rumah - Md Dahlan, Nuarrual Hilal (Dewan Bahasa dan Pustaka, 2009)
Terdapat banyak kes pemaju menipu pembeli melalui cara penipuan sijil penyiapan kerja pembinaan berperingkat dan pengeluaran CF atau CCC.