Hasrat rakam lagu Kak Pah tak kesampaian: Aril AF7 masih terkenang detik manis bersama Allahyarham Izwan Pilus - Mohamad, Zaidi (Berita Harian, 2012)
Tuhan lebih sayangkannya kerana beliau terlebih dahulu dijemput meninggalkan kita semua. Kehilangannya sungguh pantas, tak terduga dan berlaku sekelip mata. Tiada lagi usik tawa dan senyum menawan daripada Khairil Izwan Pilus, 33. Pemergian mengejut jejaka yang dikenali dengan nama Izwan Pilus ini menyahut seruan Ilahi akibat jangkitan kuman dalam darah dan jangkitan kencing tikus pada petang 20 Januari lalu cukup merentap jiwa sesiapa saja yang mengenali Allahyarham.