Bantuan asing 'bantu' penularan LGBT - Utusan, Malaysia (Utusan Malaysia, 2012)
KUALA LUMPUR 12 Mac - Pihak berkuasa digesa memantau dengan teliti aktiviti bantuan asing ke atas parti politik tempatan kerana selain penganjuran dana, entiti kerajaan atau pertubuhan bukan kerajaan (NGO) antarabangsa juga didapati 'mengeksport' nilai negatif seperti lesbian, gay, biseksual dan transgender (LGBT).