Pelajar tipu sijil cuti sakit - Hashim, Mohd Noor (Berita Harian, 1988)
JOHOR BAHRU, Rabu - Sekumpulan pelajar sebuah sekolah menengah di sini dipercayai terbabit dalam kegiatan menjual Sijil Akuan Rawatan dan Sijil Pengakuan Sakit untuk membolehkan mereka ponteng sekolah.