9 sebab BN akan kembali berkuasa dua pertiga - Maidin, Zainudin (Utusan Malaysia, 2013)
BERBANDING dengan Pilihan Raya Umum Ke-12, Barisan Nasional (BN) memasuki pilihan raya itu dengan keyakinan yang tinggi yang hancur berkecai. Namun pada Pilihan Raya Ke-13 ini, BN memasukinya dalam keadaan yang tidak pasti, tetapi dengan persediaan rancak dan rapi yang dapat dirasa dan dilihat oleh rakyat.