Sumbangan Wanita BN tarik ramai keluar mengundi - Anuar Kari, Nurul (Utusan Malaysia, 2013)
SEBELUM Tanah Melayu mula merdeka pada 1957 sehingga pembentukan Malaysia pada 1963, kaum wanita memainkan peranan besar dalam membentuk arena politik negara.