Populariti Najib tingkat sokongan terhadap BN: Program transformasi dapat sambutan rakyat - Ahmad, Mona (Berita Harian, 2013)
Jagalah amanah ini, jangan memperjudikan masa depan negara dengan pilihan silap. Renungilah kestabilan, kemakmuran dan kesejahteraan Malaysia. Ia adalah aset utama negara yang perlu dipertahankan." Demikianlah antara ucapan pembukaan Wacana Putrajaya Milik Siapa? Antara Dasar, Isu dan Calon, oleh Pengerusi Majlis Profesor Negara(MPN), Profesor Emeritus Datuk Seri Dr Zakri Abdul Hamid, yang benar-benar menyentuh sesiapa yang mendengarnya.