Jalinan kerjasama UUM, MEDIU - Sinar, Harian (Sinar Harian, 2011)
UNIVERSITI Utara Malaysia UUM dipilih untuk berkongsi kepakaran dalam bidang pengurusan kewangan Islam dengan Al Madinah International University MEDIU melalui kerjasama antara kedua-dua universiti ini demi kepentingan negara Islam sejagat.