Peratusan wanita dilantik dalam lembaga PLC, GLC tidak menggalakkan - New Sabah Times Bahasa, (KK) (New Sabah Times Bahasa (KK), 2011)
SINTOK: Peratusan wanita yang dilantik ke jawatan tinggi di sektor korporat dan awam tidak begitu menggalakkan menurut Institut Pengupayaan Wanita bagi Anggota Pergerakan Negara negara Berkecuali (NIEW).