Manusia sanggup bayar untuk hijrah; negara sanggup bayar untuk manusia hijrah - Ahmad Sabri, Ahmad Zaharuddin Sani (mStar Online, 2009)
BARU-BARU ini di Australia timbul perdebatan yang agak hangat, gara-gara 78 orang pendatang haram dari Sri Lanka yang berlindung dalam sebuah kapal kargo “Oceanic Viking”.