Azman Hashim terima ijazah - Utusan, Malaysia (Utusan Malaysia, 2013)
KUALA LUMPUR Pengerusi Kumpulan AmBank, Tan Sri Azman Hashim (gambar) telah dianugerahkan Ijazah Doktor Kehormat Falsafah dalam Kewangan daripada Universiti Islam Antarabangsa Malaysia(UIAM).Anugerah itu telah disampaikan oleh Presiden UIAM, Tan Sri Dr. Rais Yatim pada majlis konvokesyen UIAM kali ke29,Sabtu lalu.AmBank dalam kenyataan akhbar di sini menyatakan, ijazah kehormat itu merupakan yang keempat telah diterima oleh Azman.Azman pernah dianugerahkan ijazah doktor kehormat dalam falsafah daripada Universiti Utara Malaysia pada 1985,Doktor Kehormat dalam Pengurusan Perniagaan(UKM 2004) dan Doktor Kehormat dalam Pengurusan daripada Universiti Malaya pada Oktober lalu.