Ijazah untuk wira: Zulkifli Mamat terkorban dalam insiden pencerobohan Lahad Datu terima bacelor komunikasi UUM - Hassan, Muhammad Saufi (Harian Metro, 2013)
Wira Lahad Datu, Allahyarham Asisten Superintendan Zulkifli Mamat bakal menerima ijazah sempena Majlis Konvokesyen ke26 Universiti Utara Malaysia(UUM) yang akan berlangsung antara 30 November hingga 3 Disember depan.Zulkifli yang terkorban ketika Op Daulat bagi menghapuskan pencerobohan pengganas di Lahad Datu, Sabah pada 1 Mac lalu, disenaraikan sebagai penerima Ijazah Sarjana Muda Komunikasi(Kepujian) pada sesi keempat dalam konvokesyen 1 Disember depan.Naib Canselor UUM Prof Datuk Dr Mohamed Mustafa Ishak berkata, Allahyarham antara 7,445 graduan yang bakal menerima ijazah dan diploma sempena majlis konvokesyen itu.