Ijazah golf: UUM sasar jadi model sedia modul latihan terbaik - Zulkafeli, Maria Uffa (Harian Metro, 2013)
Universiti Utara Malaysia (UUM), bakal mewujudkan satu lagi program baru iaitu Pengurusan Golf di peringkat Ijazah Sarjana Muda yang dijangka dilaksanakan bermula September tahun depan.Naib Canselornya Prof Datuk Dr Mohamed Mustafa Ishak berkata, usaha itu sebagai langkah meletakkan institusi berkenaan sebagai model universiti yang akan memperkenalkan amalan terkini melalui penyediaan program pengajian pengurusan golf.