Kerajaan perlu kaji lebih teliti isu GST - Sinar, Harian (Sinar Harian, 2013)
MALAYSIA tidak mampu melaksanakan GST dalam tempoh terdekat memandangkan pendapatan perkapita rakyat masih rendah.Pensyarah Fakulti Ekonomi, Kewangan dan Perbankan,Universiti Utara Malaysia (UUM), Prof Datuk Amir Baharuddin berkata, ia berbeza dengan Singapura, di mana rata-rata penduduknya berpendapatan tinggi.Oleh itu, katanya, kerajaan perlu halusi perkara ini sebelum melaksanakannya.