Tubuh alumni: Gabungan kerjasama dari Institut Kemahiran Belia Negara (IKBN) dan Intitut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) wujudkan alumni - Utusan, Malaysia (Utusan Malaysia, 2014)
ALUMNI daripada 20 Institut Kemahiran Belia Negara (IKBN) dan Intitut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) kini bergabung untuk berada dibawah satu bumbung yang akan dikenali dengan Alumni IKBN Malaysia.Presiden Alumni IKBN Malaysia Samsudin Oli Mohamed berkata, pelantikan ini dilakukan dalam Mesyuarat yang disertai oleh Pengarah-pengarah dan Presiden-Presiden Alumni IKBN yang diadakan di Bahagian Pembangunan Kemahiran, Kementerian Belia dan Sukan.