Roti sourdough: alternatif sihat yang lebih mesra usus / Wan Nordini Hasnor Wan Ismail, Siti Nur Fadzilah Muhsain and Nur ‘Ainun Mokhtar
Roti adalah makanan yang tidak asing lagi di negara kita. Pelbagai menu dan resipi berasaskan roti wujud akibat permintaan yang tinggi biar pun gandum bukanlah tanaman kontan di negara kita. Gandum mengandungi gluten. Gluten pula terdiri daripada dua protein khas iaitu glutenin dan gliadin. Kedua-du...
Saved in:
Main Authors: | Wan Ismail, Wan Nordini Hasnor, Muhsain, Siti Nur Fadzilah, Mokhtar, Nur ‘Ainun |
---|---|
Format: | Article |
Language: | English |
Published: |
Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan
2024
|
Subjects: | |
Online Access: | https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/90839/1/90839.pdf https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/90839/ |
Tags: |
Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
|
Similar Items
-
Mengapa luka saya sukar sembuh? / Nur ‘Ainun Mokhtar, Wan Nordini Hasnor Wan Ismail and Siti Nur Fadzilah Muhsain
by: Mokhtar, Nur ‘Ainun, et al.
Published: (2024) -
Apakah SDG 3: kesihatan yang baik dan kesejahteraan? / Siti Nur Fadzilah Muhsain, Nur ‘Ainun Mokhtar and Wan Nordini Hasnor Wan Ismail
by: Muhsain, Siti Nur Fadzilah, et al.
Published: (2024) -
Mille mors: a thousandsmile / Siti Nur Fadzilah Muhsain, Mohd Nadzri Mohd Najib and Wan Nordini Hasnor Wan Ismail
by: Muhsain, Siti Nur Fadzilah, et al.
Published: (2023) -
To a sister in pain / Wan Nordini Hasnor Wan Ismail
by: Wan Ismail, Wan Nordini Hasnor
Published: (2022) -
Hamba seorang pendaki / Wan Nordini Hasnor Wan Ismail
by: Wan Ismail, Wan Nordini Hasnor
Published: (2023)