Roti sourdough: alternatif sihat yang lebih mesra usus / Wan Nordini Hasnor Wan Ismail, Siti Nur Fadzilah Muhsain and Nur ‘Ainun Mokhtar
Roti adalah makanan yang tidak asing lagi di negara kita. Pelbagai menu dan resipi berasaskan roti wujud akibat permintaan yang tinggi biar pun gandum bukanlah tanaman kontan di negara kita. Gandum mengandungi gluten. Gluten pula terdiri daripada dua protein khas iaitu glutenin dan gliadin. Kedua-du...
Saved in:
Main Authors: | , , |
---|---|
格式: | Article |
語言: | English |
出版: |
Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan
2024
|
主題: | |
在線閱讀: | https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/90839/1/90839.pdf https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/90839/ |
標簽: |
添加標簽
沒有標簽, 成為第一個標記此記錄!
|