Kimia: kopi manfaat atau mudarat?
Pengambilan kopi merangkumi antara 70 % hingga 80 % populasi dunia. Menurut Pertubuhan Makanan dan Pertanian (FAO), pengambilan global kopi mencapai lebih kurang tujuh juta tan setahun. Popularitinya dapat dikaitkan dengan rasa aroma dan kesan kafein.
Saved in:
Main Authors: | Azmi, Norfarizan Hanoon Noor, Wong, Maria |
---|---|
格式: | Article |
语言: | English |
出版: |
Dewan Bahasa dan Pustaka
2016
|
主题: | |
在线阅读: | http://eprints.usm.my/40826/1/Pages_from_KOPI__MANFAAT_ATAU_MUDARATDEWAN_KOSMIK_DIS_2016-2.pdf http://eprints.usm.my/40826/ |
标签: |
添加标签
没有标签, 成为第一个标记此记录!
|
相似书籍
-
Case report: Paralytic shellfish poisoning in Sabah, Malaysia
由: Maria Suleiman, et al.
出版: (2017) -
A global potpourri of poisons
由: Abd Razak, Dzulkifli
出版: (1997) -
The poison diary of 1996 part - III
由: Abd Razak, Dzulkifli
出版: (1997) -
The poison diary of 1996 part - II
由: Abd Razak, Dzulkifli
出版: (1997) -
The poison diary of 1996 part - 1
由: Abd Razak, Dzulkifli
出版: (1997)