Kajian kemungkinan penggunaan kanji tempatan sebagai bahan tambah untuk mengawal kehilangan bendalir dalam air garam pelengkapan telaga

Kanji merupakan polimer semula jadi yang mempunyai daya kelikatan maksimum pada suhu tertentu. Kajian awal ke atas kanji ubi kayu, kanji jagung, dan kanji sagu menunjukkan bahawa kanji tempatan berupaya menghasilkan kelikatan yang diperlukan sebagai bahan tambah dalam bendalir pelengkapan telaga/ker...

全面介紹

Saved in:
書目詳細資料
Main Authors: Ismail, Issham, Idris, Ahmad Kamal, Ismail, Abdul Razak, Mursalin, Musalmah
格式: Article
語言:English
出版: Jawatankuasa Penyeldikan & Perundingan, Fakulti Kej. Kimia & Kej. Sumber Asli, UTM 1993
主題:
在線閱讀:http://eprints.utm.my/id/eprint/3634/1/SKMBT_60007062016210.pdf
http://eprints.utm.my/id/eprint/3634/
標簽: 添加標簽
沒有標簽, 成為第一個標記此記錄!